Over Car Casting Holland

Door de jaren heen heeft Henno van Bergeijks liefde voor motorvoertuigen zich steeds weer op nieuwe manieren gemanifesteerd. Al sinds de kindertijd gefascineerd door alles met wielen, begint die liefde echt vorm te krijgen als hij op twaalfjarige leeftijd begint met het sleutelen aan brommers. Op zijn zestiende heeft Henno al een wagenpark van vijf auto’s bij elkaar verzameld, een groot bezit voor een kleine jongen. Op zijn twintigste doorkruist hij de Sahara met een oude bak, de eerste in een reeks van vele reizen. En intussen groeit zijn verzameling met oldtimers. Via/via raakt Henno betrokken bij de succesvolle tv-serie 12 steden 13 ongelukken, die hij van alle voertuigen voorziet. Het casten van voertuigen blijkt voor Henno de uitgelezen kans om van zijn hobby zijn beroep te maken en in de daaropvolgende jaren levert hij vele voertuigen aan honderden producties. Inmiddels heeft Henno twee keer de befaamde Dakar-rally gereden. Zijn wagenpark is aanzienlijk gegroeid en hij heeft een netwerk dat tot ver buiten de landsgrenzen werkt.

Henno is de man achter Car Casting Holland, een grote naam in Nederland als het gaat om het casten van voertuigen voor film, tv-series, commercials en fotoshoots. Casten van voertuigen is voor Henno een tweede natuur geworden, wat van Car Casting Holland een dynamisch bedrijf maakt dat elke dag weer een nieuwe ontdekking doet.

Car Casting Holland voorziet ook in wagens voor stunts en SFX. Of figuratiewagens voor bijvoorbeeld straatbeeld, file of druk verkeer. Daarnaast is het mogelijk om speciale voertuigen zoals ambulances of politieauto’s te leveren. Car Casting Holland is erkend door de Rijksdienst voor het Wegverkeer en heeft een ministeriële ontheffing voor het bezit en het gebruik van politie- en ME-voertuigen.